fbpx
Без категорії

Фехтування. Чемпіонат світу. «Срібний» день для українських шпажистів

 Скарбничка української збірної на чемпіонаті світу з фехтування поповнилася ще однією нагородою. Нагадаємо, що чемпіонат світу з фехтування проходить у Будапешті.

 11 серпня 2013 року в Будапешті вперше в історії України команда чоловіків-шпажистів у складі Богдана Нікішина, Дмитра Карюченка, Віталія Медведєва і Анатолія Герея вийшла у фінал чемпіонату світу і здобула срібну нагороду.

 Зазначимо, що весь день українські спортсмени тримали в тонусі своїх уболівальників. Без проблем здолавши збірну Ірану на стадії 1/16 фіналу (45:29), українські шпажисти вийшли на Росію. В ході поєдинку росіяни йшли попереду українців на 1-2 уколи, проте в останньому бою Богдан Нікішин буквально в останню секунду зрівняв рахунок і на додатковій хвилині вирвав перемогу у росіянина Павла Сухова – 41:40.

 Далі українська дружина перемогла чехів, які етапом раніше примудрилися вибити зі змагань лідерів світового рейтингу – збірну Швейцарії. У півфіналі чоловіча збірна України зустрілася зі збірною Франції. У півфіналі події розвивалися за «російським сценарієм» – все вирішували останні секунди бою. Знову не підвів Богдан Нікішин, який зумів завдати переможного уколу на додатковій хвилині, вивівши тим самим України у фінал.

 Підсумок фінального бою зі збірною Угорщини не міг передбачити ніхто. Варто відзначити, що Угорщина вже кілька років є незручним суперником для українських шпажистів. Не змінилася ситуація і на цей раз. У підсумку Україна поступилася господарям чемпіонату світу з рахунком 38:42.

 Додамо, що на шостому місці фінішували українські шпажистки. В 1/16 фіналу збірна України у складі Олени Кривицької, Анфіси Почкалової, Анастасії Івченко та Ксенії Пантелєєвої здолала команду Сербії (45:37), після чого «одним уколом» виграла у Польщі (43:42), але у чвертьфіналі поступилася збірній Франції (37:45). У боротьбі за 5-8 місця українки спочатку перемогли естонок (45:43), після чого поступилися італійкам (26:45).

 За матеріалами: isport.ua, nffu.org.ua

Читайте також: