У Москві будуть шукати секретну систему глобального стеження

 Як повідомили в понеділок російські ЗМІ, можливо, що один з серверів глобальної американської системи стеження за користувачами Інтернету, розташований у Москві. При цьому, наголошується, що припущення грунтується на давній презентації Агентства національної безпеки (NSA) США, опублікованій на сайті британського видання The Guardian.

 "Виявляється, американська шпигунська інфраструктура розташована прямо в Москві: у презентації є карта знаходження 700 серверів глобальної системи тотального стеження за будь-якими користувачами Інтернету під назвою XKeyscore. Ці сервери розташовані в 150 країнах світу, навіть у Києві та Пекіні", – цитують журналісти джерело інформації, що посилається на дані, представлені Едвардом Сноуденом.

 Як повідомлялося раніше, система XKeyscore дозволяє отримувати інформацію про електронне листування, завантажені або відправлені файли, дані веб-перегляду в Інтернеті, список друзів та листування з ними, а також відомості з телефонної книги мобільних користувачів.

Related Post

 Тим часом, деякі російські фахівці вже встигли відреагувати на це повідомлення. Вони пояснюють, що навряд чи таке можливе, зокрема, директор Координаційного центру національного домена мережі інтернет Андрій Колесников стверджує, що при необхідному обсязі трафіку з інформацією про користувачів сервери системи не змогли б залишитися непоміченими.

 За матеріалами: rus.ruvr.ru

Leave a Comment