Росія і Японія намітили 19 серпня обговорити мирний договір

Як повідомили в понеділок в прес-службі МЗС РФ, заступник міністра закордонних справ Росії Ігор Моргул зі своїм японським колегою Сінсуке Сугіяма планують 19 серпня обговорити питання двосторонніх відносин, включаючи проблему укладення мирного договору.

«У ході зустрічі планується обговорити питання двостороннього порядку денного, включаючи проблему укладення мирного договору, а також обмінятися думками щодо актуальних міжнародних та регіональних тем», – розповіли в російському міністерстві. 

Наприкінці квітня керівники Росії та Японії Володимир Путін і Сіндзо Абе вперше за останні десять років прийняли рішення «розморозити» переговори про Курили. Про це вони домовилися в рамках зустрічі, яка проходила в Москві, в ході візиту японського прем’єр-міністра.

Related Post

Разом з тим, як пишуть в японській пресі, Володимир Путін пообіцяв «жорсткі і прямі відповіді» про долю Курил тим, хто буде заважати переговорам.

Як вважають спостерігачі, подібні жести Москви навряд чи спрямовані на дійсне вирішення територіальної проблеми, а покликані лише поліпшити атмосферу у відносинах з Токіо, зокрема, для того, щоб розширити торгівлю нафтою і газом.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment