fbpx
Політика

МВС РФ вивчає матеріали про іноземне фінансування кампанії Навального

Офіційний представник МВС Росії Андрій Пилипчук повідомив, що співробітники відомства вже приступили до вивчення матеріалів Генпрокуратури про іноземне фінансування виборчої кампанії кандидата в мери Москви Олексія Навального.

«Матеріали про фінансування з-за кордону виборчої кампанії Навального з Генпрокуратури в МВС надійшли», – повідомив Пилипчук та зазначив, що «фахівці МВС приступили до їх вивчення». 

Нагадаємо, представник Генпрокуратури заявив у понеділок, що у них з’явилися відомості про іноземне фінансування кампанії Навального. Зокрема, наголошується, що понад 300 іноземних юридичних і фізичних осіб, а також анонімних жертводавців з 46 країн світу через платіжну систему «Яндекс.Деньги» відправили в електронні гаманці Навального і членів його передвиборного штабу гроші на виборчу кампанію.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Минулого тижня лідер ЛДПР Володимир Жириновський висловив сумнів у законності внесків через інтернет-гаманець на виборчий рахунок Навального. Аналогічна інформація була озвучена і депутатом Держдуми, членом генради «Єдиної Росії» Володимиром Бурматовим, який повідомив, що за його відомостями, «Навальний отримав серійними платежами за дві години більше 600 тисяч рублів» і всім зрозуміло, «що це ніякі не жертводавці».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

МВС РФ вивчає матеріали про іноземне фінансування кампанії Навального (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: