Загальнодоступний контроль за станом навколишнього середовища в Донецькій області буде забезпечений найближчим часом – Андрій Шишацький

  Влада Донецької області має намір вже найближчим часом забезпечити загальнодоступний контроль за станом навколишнього середовища шляхом установки спеціальних датчиків у загальнодоступних місцях найбільш техногеннонагруженних міст і районів.  

 "Ми вже ведемо переговори з приводу встановлення датчиків з компанією "Сіменс". Будемо ставити такі прилади, зокрема, в Донецьку, Горлівці, місцях, де розташовані теплові електростанції, які теж посилено забруднюють повітря. Люди повинні володіти інформацією і розуміти, що вони в безпеці", – заявив голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Шишацький на прес-конференції в понеділок.  

 За його словами, за результатами робочої наради під керівництвом міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова на минулому тижні було прийнято рішення про підписання меморандуму між облдержадміністрацією, обласною радою, Мінекології та основними підприємствами-забруднювачами навколишнього середовища Донецької області, в якому будуть прописані природоохоронні заходи, зокрема приведення обладнання підприємств до встановлених екологічних норм.  

Related Post

 А. Шишацький також зазначив, що регіональна влада виступає за зміни до Бюджетного кодексу в частині розподілу держбюджетом екологічних коштів. "У зв’язку з тим, що більша частина коштів іде в державний бюджет, ми очікуємо що донецькі підприємства в поточному році заплатять близько 400 млн грн в центр. На жаль, ми не бачимо, що повернеться з цієї суми на місця. А я так розумію, ми платимо для того, щоб впроваджувати тут якісь держпрограми", – підкреслив голова ОДА.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment