fbpx
Політика

Висловлювання Обами про Путіна неприпустимі – позиція Росії

   У Москві назвали неприпустимими висловлювання президента США Барака Обами, що порівняв свого російського колегу Володимира Путіна з "нудьгуючим школярем", повідомляє газета "Комерсант" з посиланням на російське дипломатичне джерело.  

 "Обама перейшов на особистості, що абсолютно неприпустимо", – цитує видання слова російського дипломата.  

 "Він (Обама -" ІФ ") сказав, що треба постежити за розвитком ситуації в РФ. Що стежити? Краще приїжджав би і розмовляв з нами", – продовжило джерело "Комерсанта".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Співрозмовник видання розповів, що між главами дипломатичних відомств Росії та США Сергієм Лавровим і Джоном Керрі склалися довірчі відносини, і глава американського держдепу дійсно прагне до розвитку двостороннього співробітництва, однак Б.Обаму "спеціально накручують" щодо питання відносин з РФ.  

 Проте джерело "’Ъ" в МЗС РФ заявило, що, незважаючи на риторику президента США, Москва не має наміру вживати відповідні кроки, які позначаться на реальній взаємодії двох країн.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У п’ятницю на прес-конференції Б.Обама заявив, що Росії і США, можливо, потрібно взяти паузу у розвитку відносин.  

 "Можливо, нам потрібно взяти паузу, подивитися, які цілі Росії, якими є наші інтереси", – заявив Б.Обама.

 Він назвав ситуацію з екс-співробітником спецслужб Едвардом Сноуденом, надання притулку якому в РФ викликало вкрай негативну реакцію Вашингтона, лише черговим прикладом розбіжностей у відносинах між США і РФ за останній час.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: