Вибух будинку в Луганську. Газ в будинку був проведений в рамках технічного експерименту

 Вчора в Луганську в одній з багатоповерхівок у центрі міста прогримів вибух, в результаті якого загинули 68-річний чоловік і 73-річна жінка. Повідомлялося, що вибух прогримів в квартирі на шостому поверсі, а ударна хвиля пошкодила бетонні перегородки на п’ятому, шостому та сьомому поверхах.

 За попередньою інформацією, вибух стався через витік газу, а пізніше в ЗМІ з’явилася заява Голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, який повідомив, що причиною вибуху в житловому будинку могло стати порушення правил технічної експлуатації житла і комунікацій. За словами глави луганської облдержадміністрації, «фахівці, які працюють зараз на місці, кажуть, що причиною вибуху є порушення норм використання побутового газу. Швидше за все, були якісь роботи з його використанням або неправильно експлуатувалася газова піч, або ж був несанкціоновано встановлений газовий котел».

 Також повідомляється, що 12-поверховий будинок, в якому вчора вдень прогримів вибух, був побудований в 70-ті роки минулого століття і був газифікований, незважаючи на свою підвищену поверховість за проектом. За словами фахівців, газифікація будинку була проведена в рамках експерименту. Про це повідомив і перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук.

Related Post

 Нагадаємо, що раніше повідомлялося про встановлення правоохоронцями особи власника квартири, в якій пролунав вибух. Господар квартири, як пишуть у ЗМІ, дає свідчення.

 За матеріалами: Інтерфакс-Україна, segodnya.ua

Leave a Comment