Ізраїль оголосив про плани побудувати ще 1,2 тис будинків у єврейських поселеннях

 Міністр будівництва Ізраїлю Урі Аріель в неділю, якраз за три дні до чергового раунду мирних переговорів з палестинцями, затвердив плани зведення ще 1,2 тисячі "одиниць житла" в єврейських поселеннях.

 "Ізраїльський уряд працює над зниженням вартості життя у всіх районах країни. Жодна держава не приймає зовнішнього диктату щодо того, де можна, а де не можна вести будівництво", – заявив Урі Аріель, який є одним з лідерів поселенської партії "Єврейський будинок".

 Реакція палестинців на це рішення поки невідома. Останні три роки вони відмовлялися від діалогу з Ізраїлем, домагаючись повного припинення поселенського будівництва на окупованих територіях Західного берега річки Йордан і Східного Єрусалиму, проте їх зусилля так і не увінчалися успіхом.

Related Post

 В Ізраїлі схвалення міністра є останнім етапом перед публікацією тендерів на будівництво. Як стало відомо, згідно з планами, близько 800 "одиниць житла", квартир або односімейних будинків, будуть зводити в спірних районах Єрусалиму, а інше житло – у великих єврейських поселеннях Західного берега.

 У найближчу середу в Єрусалимі повинен буде проходити другий раунд палестино-ізраїльських мирних переговорів, що відновилися нещодавно при американському посередництві.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment