fbpx
Спорт

Росіянин Іванов отримав «золото» ЧС у спортивній ходьбі

 Російський ходок Олександр Іванов завоював у неділю першу для Росії золоту медаль у спортивній ходьбі на дистанції 20 кілометрів.

 Змагання як напередодні, так і сьогодні проходять у складних погодних умовах – у Москві стовпчик термометра в неділю перевалив за позначку в тридцять градусів, тому всі спортсмени відчувають додаткові навантаження.

 Росію в цьому забігу представляли три спортсмени – Андрій Рузавин, Олександр Іванов та Денис Стрєлков.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Вже на 12-му кілометрі п’ять спортсменів пішли у відрив від пелотона: два китайці – олімпійський чемпіон Чень Дінь і бронзовий призер Олімпіади Ван Чжень, японець Сузукі, срібний призер Лондона гватемалець Ерік Баррондо і росіянин Олександр Іванов. Незабаром японець не витримав темпу, а Чжен зняли судді, таким чином, лідируюча група скоротилася до трійки ходоків.

 Спочатку Іванов скромно тримався третім, а потім почав обходити іменитих суперників. Баррондо кілька разів переходив на біг і врешті-решт був дискваліфікований. У цей час Іванов відірвався від іменитого китайця і кинувся до фінішу. Під овації глядачів він з’явився на доріжці "Лужників" і перетнув фінішну межу, показавши час 1:20:58. «Срібло» дісталося китайцю Діню, а бронзову нагороду отримав іспанець Мігель Лопес.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: