На Алясці завершився міжконтинентальний заплив “моржів” і “білих ведмедів”

 Сьогодні о 16:32 за місцевим часом на мисі Принца Уельського (Аляска) завершилася міжнародна естафета плавців через Берингову протоку.

 Заплив стартував 6 серпня з мису Дежньова (Чукотка) і об’єднав понад шістдесят «моржів» і «білих ведмедів» (російських і закордонних любителів плавання у холодній воді) з 17 країн. За змаганнями спостерігали представники Тихоокеанського флоту. За повідомленнями інформаційної служби ТФ, «всі учасники вибралися на мис Принца Уельського і зараз на ньому відзначають перемогу над Беринговою протокою».

 Після того як плавці відпочинуть, їх доставлять на госпітальному судні "Іртиш" Тихоокеанського флоту в порт Ном. 24 спортсмени мають американські візи, вони зможуть залишитися на Алясці. Решта в понеділок, 12 серпня, відправляться на "Іртиші" в Петропавловськ-Камчатський.

Related Post

 Спочатку планувалося, що «моржі» і «білі ведмеді» подолають Берингову протоку, ширина якої в найвужчому місці становить 86 км, за 40 годин. Однак цим планам не судилося збутися, так як втрутився шторм, і посередині запливу всіх учасників естафети довелося піднімати на борт судна, щоб перечекати негоду.

Підготовка російських "моржів" до міжконтинентального запливу (відео):

 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment