fbpx
Політика

МВС Єгипту буде розганяти наметові містечка

 Сьогодні, 11 серпня, агентство "Рейтер" з посиланням на джерела в уряді Єгипту повідомило, що єгипетська поліція прийме в понеділок заходи щодо розгону прихильників екс-президента Мурсі.

 «Заходи безпеки будуть приведені в дію до світанку в рамках спецоперації, завдання якої – розгін присутніх», – повідомляє джерело.

 За його словами, спочатку прихильники будуть взяті в кільце, а далі їм буде наданий коридор. Як повідомляє "Ассошіейтед Пресс", операція з розгону повинна початися протягом доби. Нагадаємо, що раніше організація «Альянс проти перевороту і за демократію» закликав прихильників усуненого з посади президента Єгипту Мухаммеда Мурсі влаштувати десяток маршів по Каїру для захисту законності виборів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За повідомленнями єгипетських ЗМІ, операція припинення несанкціонованих акцій прихильників позбавленого влади Мухаммеда Мурсі займе кілька тижнів. За даними видання, уряд відмовився від штурму наметових містечок ісламістів щоб уникнути численних жертв. Для безпеки людей МВС Єгипту спільно з міністерством оборони розробило схему поетапного розгону учасників акцій протесту.

 Нагадаємо, що акцііям ісламістів було покладено початок відразу після того, як військовими був відсторонений від влади 3 липня президент Мурсі. На площах країни стали з’являтися наметові містечка, трибуни для виступів, лікарні та польові кухні. Ряд ЗМІ в прямому ефірі висвітлює події, що відбуваються на місцях. Після інформації про можливий штурм ісламісти почали зводити загородження з мішків з піском, тротуарної плитки і металоконструкцій. За повідомленнями МВС Єгипту, на площах є зброя.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 На думку політичних експертів, при всій схожості між нинішньою владою і владою 2011 року аж ніяк не можна поставити знак рівності. Акції протесту 2013 року не супроводжувалися безладами на відміну від акцій 2011 року. Більш того, часто були факти приєднання до демонстрантів службовців силових структур, які не підтримують владу колишнього забороненого угрупування, прихід якого вони порівнюють з катастрофою.

Сутички між прихильниками і супротивниками Мурсі в Каїрі: є жертви (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: