fbpx
Політика

Берлін виступає проти бойкоту Сочі-2014

 Міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле заявив, що він стурбований становищем сексуальних меншин в Росії, незважаючи на це вважає, що пропозиція бойкотувати Олімпійські ігри в Сочі через закони, які нещодавно були прийняті в Росії і стосуються секс-меншин, неправильна.

 «Я вважаю дискусію про бойкот Олімпіади неправильною. Це більше нашкодить справі захисту меншин, чим допоможе», – заявив Гідо Вестервелле. При цьому він назвав неприйнятною ситуацію, що склалася в Росії з сексуальними меншинами, і закликає Москву забезпечити їх захист.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Раніше з критикою рішення оголосити бойкот Олімпіаді в Сочі виступив член Міжнародного олімпійського комітету, член координаційної комісії МОК Хуан Антоніо Самаранч-молодший, який заявив, що Олімпіаді в Сочі не загрожує бойкот, а всі вжиті спроби акцентувати проблему в російському законі про заборону гей-пропаганди, є інтригами політиків.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Закон про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх, прийнятий в Росії, викликає за кордоном суперечливі оцінки. Якщо політичні діячі його різко критикують, то цілий ряд громадських і релігійних організацій, а також частина правозахисників, його підтримують.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: