Перевибори в проблемних округах можуть пройти перед Новим роком – заступник голови ЦВК України

 Перевибори в проблемних округах цілком можуть пройти і в кінці грудня. Це відбудеться в тому випадку, якщо на перевибори в цих округах в держбюджеті з’являться кошти.

 Про це повідомив заступник глави Центральної виборчої комісії України Андрій Магера під час інтерв’ю на одному з телеканалів.

 Зокрема зазначалося, що в питанні «перевиборів на одномандатних округах вже зрозуміло, що їх буде 7». Крім того, обговорювалися варіанти призначення виборів на передсвяткові дати 22 або 29 грудня 2013 року.

 Андрій Магера підкреслив, що для проведення довиборів в Україні потрібно прийняти спеціальний закон. У тому випадку, якщо депутати приймуть його в першій частині вересня, то провести повторні вибори в проблемних округах буде «цілком можливим» до Вільнюського саміту.

 Однак, як стверджує Магера, тут існує два вирішальні чинники: політичний – чи зможуть домовитися парламентські фракції щодо виборів і закону, і фінансовий – на сьогоднішній день в бюджеті України не залишилося коштів на проведення будь-яких парламентських виборів.

Related Post

 «Чому говорять про грудень дуже часто – в першу чергу говорять про бюджетний фактор», – заявив Андрій Магера.

 Дійсно, цілком можливо, що наприкінці року таки з’являться кошти. Буває така ситуація, коли до кінця року залишаються нерозподіленими певні кошти і їх можна в використовувати на деякі громадські потреби, зокрема, – на вибори.

 Андрій Магера погодився з твердженням, що 22 грудня і 29 грудня є «не найкращою» і не найоптимальнішою датою для виборів.

 «Це напередодні свят, починаються канікули у людей, період відпусток. І щоб не виникла така з ситуація, коли нікому працювати у виборчих комісіях», – застерігає заступник глави ЦВК.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Leave a Comment