На “Фукусімі” не можуть впоратися з витоками радіації

 Інженери японської компанії TEPCO повідомили, що захисний бар’єр, створений навколо пошкоджених реакторів АЕС "Фукусіма", не справляється з витоками, і заражених грунтових вод на АЕС скупчилося стільки, що їх рівень вже на 60 сантиметрів перевищує захисні бар’єри. За словами фахівців, це і є основною причиною великих витоків.

 Так, згідно з розрахунками, кожен день з резервуарів "Фукусіми" витікає по 300 тонн зараженої води. Перед інженерами стоїть завдання, як можна краще і надійніше зміцнити бар’єр, а потім, можна буде приступити до відкачування радіоактивної води, що накопичилася.

 Як передбачається, якщо все піде за планом, щодня з-під АЕС будуть відкачувати по сто тонн зараженої води. Щоправда, становище ускладнюється тим, що в грунтові води надходить сильно радіоактивна вода, що випливає з дренажної системи АЕС.Спеціалісти припускають, що її накопичилося понад 20 тисяч тонн.

Related Post

 Про те, що в Тихий океан продовжується надходження радіоактивної води з АЕС, TEPCO повідомляла минулого місяця, після цього уряд Японії наказав якнайскоріше зупинити витоку.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС.

Leave a Comment