fbpx
Політика

«Батьківщина» оскаржить у суді визнання Київради легітимною

 Київська міська організація партії «Батьківщина» заявляє про свій намір оскаржити постанову суду, за яким Київрада 6-го скликання була визнана легітимною.

 Як повідомили в прес-службі київської організації, 9 серпня 2013 року в Окружному адміністративному суді Києва мало пройти 1-е засідання за позовом представника міської організації «Батьківщини», народного депутата України Олександра Чорноволенка до секретаря Київської міськради Галини Гереги.

 Позов, у якому пропонувалося визнати незаконним і скасувати розпорядження Галини Гереги про проведення засідання сесії Київської міськради 11 липня, у результаті був відкликаний позивачем через призначення судового розгляду вже після того, як відбулося спірне засідання. Тому, як зазначили в партії, предмет спору попросту відсутній.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У результаті суд повернув позов «Батьківщини» без розгляду через відсутність предмету спору та його відкликання.

 Зазначимо, що на тому ж засіданні до участі у справі був залучений новий позивач, депутат Київської міської ради Юрій Дмитрук, який подав до суду нову позовну вимогу – визнати Київську міськраду і секретаря Київської міськради легітимними до наступних виборів.

 При цьому, як стверджують у «Батьківщині», Окружний адміністративний суд відмовився задовольнити прохання про залучення до участі у справі депутатів київської мерії, питання про повноваження яких він вирішував.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Своєю постановою Окружний адміністративний суд не тільки "благословляє п родовження термінів депутатської каденції нинішнього складу Київради, легітимність всіх пленарних засідань Київради, але і "узаконює" виконання Галиною Герегою функцій міського голови Києва», – стверджують в опозиційній партії.

 Нагадаємо, в опозиції вважають, що обрана у 2008 році Київрада 6-го скликання, яка вже відпрацювала свій 5-річний термін, з 2 червня 2013 року є нелегітимною.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: