fbpx
Політика

Україна асоціюється у англійців з бійками у Верховній Раді – посол

 Відсутність консенсусу між народними депутатами в українському парламенті негативним чином впливає на імідж України у світі. Про це сказав Саймон Сміт, посол Великої Британії та Північної Ірландії в Україні.

 Саймон Сміт зазначив, що у британців Україна асоціюється в основному з бійками у Верховній Раді.

 Для поінформованої «британської громадськості» – нинішня політика в Україні агресивна і конфронтаційна.

 Було б добре, стверджує посол Великобританії та Північної Ірландії в Україні, якби українські політичні діячі поменше конфліктували і частіше досягали консенсусу щодо дійсно важливих питань, наприклад, у питанні успішних відносин з Європейським союзом.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 При цьому Саймон Сміт зазначив, що у Великобританії, коли після парламентських виборів виникали аналогічні ситуації з розбіжністю думок щодо досягнень одних і тих же цілей, то представники британських політичних сил завжди намагалися знайти прагматичний і конструктивний підхід до вирішення виниклих проблем.

 Нагадаємо, що раніше народний депутат України від фракції «Партії регіонів» Вадим Колесніченко пригрозив, що парламентська більшість буде домагатися притягнення опозиціонерів до кримінальної відповідальності, якщо ті спробують зірвати роботу українського парламенту і восени. На його думку, опозиціонерам від неробства нічим зайнятися, от вони і блокують Раду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Чим би дитя не тішилося, аби не заважало державі працювати, а людям жити», – підкреслив раніше депутат.

 Він нагадав, що опозиція півроку блокувала роботу Ради і не давала можливості приймати соціальні закони, а також затверджувати держбюджет. Крім того, опозиціонери не давали можливості обговорити або вирішити дійсно важливі проблеми, щодо розвитку української держави.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: