Священики попросять Табачника перенести День знань

 Українська православна церква Київського патріархату планує звернутися до міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з проханням перенести цього року  День знань з 1 вересня на наступний день.

 «Так, ми і всі християнські церкви України прийняли рішення звернутися до Міністерства освіти і науки з проханням перенести урочистості з нагоди Дня знань на понеділок… Звернення буде відіслано у відомство наступного тижня … сподіваємося на позитивний підсумок», – сказав секретар Священного синоду УПЦ (КП) архієпископ Євстратій (Зоря).

 Священики впевнені, що неділя – це день, коли люди повинні відвідувати церкву і проводити святкові лінійки у школах – не зовсім доречно. За словами архієпископа, рішення підтримали Греко-католицька та Римо-католицька церкви, з Українською православною церквою Московського патріархату досі проходять переговори. Як розповів прес-секретар предстоятеля УПЦ, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, ініціатива перенести День знань в Московському патріархаті підтримки не знайшла.

Related Post

 «Я, як батько п’ятьох дітей можу тільки сказати, що логічніше було б провести урочисті заходи 1 вересня в неділю, але після 11:00, щоб діти встигли сходити до церкви на служби … Але про перенесення на понеділок навіть не йдеться », – зазначив він.

 За матеріалами: lb.ua

Leave a Comment