fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Найгучніші замовні вбивства в Україні за версією МВС

 Представники Міністерства внутрішніх справ України назвали найбільш резонансні замовні вбивства, які скоєні в Україні протягом останніх 5 років.

 Серед найгучніших замовних вбивств, скоєних в цьому році, правоохоронці назвали недавнє вбивство мера Феодосії Олександра Бартенєва, вбивство керівника готельного комплексу «Феофанія» Юрія Фоміна та голови симеїзької селищної ради Кирила Костенка. Крім того, до найбільш резонансних злочинів останніх 5 років у МВС зарахували і вбивство глави партії «Підприємців та Промисловців України» Олександра Коробчинського в 2011 році.

 В цілому, за інформацією МВС, з початку 2013 року в Україні було порушено 7 кримінальних проваджень про умисні замахи і вбивства, які були скоєні на замовлення.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Нагадаємо, що в січні 2011 року в центрі Одеси невідомим був розстріляний Олександр Коробчинський. Постраждалий відразу ж був госпіталізований в одну з приватних клінік міста, де помер під час операції. Свідки стверджують, що під час замаху Коробчинський з дружиною йшов додому. Злочинець, за словами очевидців, стріляв у політика з пістолета з глушником.

 1 лютого 2013 року, в Києві пострілом у потилицю вбили Юрія Фоміна, директора готельного комплексу «Феофанія» Національної академії наук України. Вбивство сталося в той момент, коли керівник «Феофанії» прямував з будинку на автостоянку.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 26 лютого 2013 року члена «Партії регіонів», селищного главу Сімеїзу Кирила Костенка розстріляли біля будівлі селищної ради Сімеїзу. Вбивство скоїли приблизно о 9:00. У Кирила Костенка залишилося п’ятеро дітей і дружина.

 Крім того, в липні невідомий біля під’їзду вистрілив у мера Феодосії Олександра Бартенєва з обріза. Пізніше мер Феодосії помер у лікарні.

 За матеріалами: tyzhden.ua

Читайте також: