fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Мельник не міг залишити країну за своїми документами, але його можуть оголосити в міжнародний розшук – МВС

   У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що колишній ректор Податкової академії Петро Мельник не міг за своїми документами виїхати з країни.  

 "Він перебуває в розшуку, за своїми документами покинути країну він не міг", – повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління зв’язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.  

 За його словами, міністр внутрішніх справ призначив службове розслідування у зв’язку з втечею П.Мельника, воно вже активно проводиться. Зокрема, оперативна група опитує людей, досліджує приміщення, де перебував колишній ректор Податкової академії. У МВС обіцяють найближчими днями відзвітувати про результати цього розслідування.

 Відповідаючи на запитання з приводу того, чи буде П.Мельник оголошений в міжнародний розшук, С.Бурлаков сказав: "Можливо, буде. Зараз він оголошений у загальнодержавний розшук. Якщо будуть підстави, то він буде оголошений у міжнародний".  

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Оцінюючи ситуацію з появою форми запобіжного заходу у вигляді "електронного браслета" при домашньому арешті, в МВС вказують на її відповідність міжнародним стандартам. За словами С.Бурлакова, це передбачає новий Кримінально-процесуальний Кодекс України, розроблений виходячи з міжнародних норм у цій сфері.  

 У зв’язку з набранням чинності нового Кримінального процесуального кодексу, серед нововведень якого введення запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, Міністерство внутрішніх справ України закупило засоби електронного контролю (електронні браслети для відстеження пересування людини, щодо якої обрано запобіжний захід у вигляді арешту або домашнього арешту ) на 19,2 млн грн.  

 За даними правоохоронців, в даний час запобіжний захід у вигляді "електронного браслета" вже застосований більш, ніж 40 людям. У той же час, П.Мельник став першим в Київській області і першою високопоставленою особою в Україні, щодо якого була прийнята така міра.  

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Як повідомлялося, колишній ректор Податкової академії Петро Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета.

 МВС оголосило його в розшук.  

 П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій виш.    

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: