fbpx
Футбол

Генсек УЄФА про жеребкування Ліги чемпіонів та Ліги Європи: Шанс прославитися є у кожного клубу

 Сьогодні в швейцарському Ньоні відбулося жеребкування раунду плей-офф Ліги чемпіонів, а слідом за ним відбулося жеребкування аналогічної стадії турніру Ліги Європи. Футбольні вболівальники, без сумніву, звернули увагу на появу на цій стадії турнірів відразу декількох команд, про які раніше мало хто чув або не чув взагалі. Помітив це і генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, слова якого наводить офіційний сайт Європейського футбольного союзу.

 Джанні Інфантіно підкреслив, що попередні кваліфікаційні раунди Ліги чемпіонів і Ліги Європи відзначалися «виключно захоплюючою боротьбою». Клуби з деяких країн, як зазначив генсек УЄФА, вперше пробилися в стадію плей-офф, а як приклад Джанні Інфантіно назвав карагандинський «Шахтар», якому за вихід у груповий етап Ліги чемпіонів належить бій з найдосвідченішим шотландським «Селтіком».

 Все це, за словами Джанні Інфантіно, «… свідчить про широку географію та розмаїття Ліги чемпіонів УЄФА, а також, і це ще більш важливо, про те, що шанс прославитися є у кожного клубу». У кожної команди, як підкреслив генсек УЄФА, «буде своя роль у головній спортивній виставі континенту під назвою Ліга чемпіонів».

 А щодо Ліги Європи, то за словами Джанні Інфантіно, в УЄФА виправдовуються очікування, які покладалися на цей турнір ще з моменту його створення в сезоні 2009/10. «Турнір позитивно оцінюють не тільки клуби-учасники, а й вболівальники, які отримали видовище високого класу. Хочеться вірити, що новий сезон буде не менш цікавим, ніж попередні», – резюмував генеральний секретар УЄФА.

 За матеріалами: uefa.com Фото: uefa.com

Читайте також: