Втеча Мельника. Прокуратура перевірить дії співробітників міліції

   Прокуратура Київської області розпочала перевірку дій співробітників міліції щодо їхнього контролю роботи електронного засобу стеження за колишнім ректором Податкової академії Петром Мельником.  

 Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області в п’ятницю, зокрема, буде перевірено, чи мало місце порушення сигналу від електронного пристрою, що стало його причиною, яким чином посадові особи міліції відреагували на вказані порушення, чи дотримані вимоги посадової інструкції при позаштатній ситуації, що, загалом, мало місце: службова халатність чи умисел.  

 "За результатами перевірки буде дана правова оцінка діяльності працівників міліції", – підкреслили в прокуратурі.  

 Як повідомлялося, 9 серпня стало відомо, що колишній ректор Податкової академії П.Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ оголосило його в розшук.  

 "Сигнал тривоги надійшов на пульт контролю за особами, які перебувають під домашнім арештом. В даний час на місці працює слідчо-оперативна група. Вжито необхідних заходів щодо розшуку підозрюваного", – повідомили в прес-службі МВС України.  

Related Post

 Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вже призначив службове розслідування з метою з’ясування всіх обставин того, що сталося.  

 Крім того, у відомстві повідомили, що в п’ятницю вранці слідчий подав до суду клопотання про зміну П.Мельнику запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою. "З цим клопотанням, згідно ст.184 КПК України, підозрюваний був ознайомлений завчасно", – наголошується в повідомленні.  

 П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій виш.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment