Будівництво в Україні активізується у другому півріччі 2013 року – Мінрегіон

 У другому півріччі 2013 року в Україні прогнозується активізація будівельної діяльності. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 У повідомленні наголошується, що за даними департаменту розвитку будівельної діяльності, економіки та ціноутворення будівництва Мінрегіону, у другому півріччі поточного року в Україні прогнозується активізація будівельної діяльності. Активізація відбудеться за рахунок реалізації проектів будівництва в дорожній сфері та проектів, які передбачені Державною програмою з активізації розвитку економіки України. За даними Мінрегіону, загальний обсяг фінансування програм складе близько 50 мільярдів гривень.

 Разом з цим в українському житловому будівництві в першому півріччі темпи виконаних будівельних робіт склали 100,2%. В експлуатацію було прийнято понад 4,5 мільйони квадратних метрів житла. За даними відомства, це на 6,6% більше порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

 Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що в Україні на сьогоднішній день є всі передумови та можливості для збільшення обсягів і темпів будівництва.

Related Post

 Президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір заявив, що зараз є достатньо хороша база українських будівельних матеріалів, а також новітні технології, що дозволяють будувати більш якісне і доступне житло. Найголовніше, вважає Кушнір, що в Україні є попит на житло.

 «Є абсолютно всі передумови для того, щоб принаймні вдвічі наростити темпи і обсяги будівництва», – підсумував президент «Київміськбуду».

 Нагадаємо, що 11 серпня відзначається День будівельника. Свої вітання для всіх українських будівельників вже опублікував Віктор Янукович.

 За матеріалами: minregion.gov.ua

Leave a Comment