fbpx
Політика

Яценюк зобов’язаний спростувати інформацію про причетність Клюєва до подій 18 травня в Києві – рішення Печерського райсуду

  Печерський райсуд Києва зобов’язав лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка спростувати інформацію про нібито причетність секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрія Клюєва до бійок, які виникли в ході акції опозиції 18 травня 2013 року в Києві.  

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було оголошено на судовому засіданні в четвер.  

 Суд зобов’язав А.Яценюка спростувати дану інформацію на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради України.  

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", представник в суді А.Клюєва Ольга Просянюк, просила визнати інформацію, оприлюднену А.Яценюком 21 травня з трибуни українського парламенту про те, що А.Клюєв причетний до організації провокацій під час акції опозиції 18 травня 2013 року в Києві, недостовірною.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 "Існують всі правові підстави для задоволення нашої позовної заяви. Ми просимо визнати недостовірною і такою, що принижує честь і гідність та завдає шкоди діловій репутації позивача, інформацію, яка була поширена Яценюком Арсенієм Петровичем щодо того, що секретарем РНБО Клюєвим Андрієм Петровичем була організована провокація, результатом якої стало зіткнення громадян у місті Києві під час акції опозиції 18 травня 2013 року", – заявила О.Просянюк.  

 Представник секретаря РНБО запропонував суду затвердити такий текст спростування: "Мною, Яценюком Арсенієм Петровичем, 21 травня 2013 року була поширена неправдива інформація, щодо причетності секретаря РНБО Клюєва Андрія Петровича до організації провокацій, наслідком яких стало зіткнення громадян 18 травня 2013 року в Києві під час акції опозиції … Надана інформація не відповідає дійсності…".  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У ході судового засідання адвокат А.Яценюка Ганна Онищенко заявила, що не згодна з позовом А.Клюєва, і просила не задовольняти його.  

 "Заявник є не простим громадянином – він є секретарем РНБО … і до його функцій належать координація та здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони у мирний час … Заявник повинен забезпечувати національну безпеку", – зазначила Г.Онищенко.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: