fbpx
Право

У Росії набув чинності закон про охорону об’єктів культурної спадщини

 У Росії набув чинності закон про охорону об’єктів культурної спадщини, який пред’являє суттєві вимоги до збереження, використання й охорони об’єктів культурної спадщини. Крім того, в даному документі збільшуються розміри адміністративних штрафів за порушення цих вимог.

 Згідно з новим законом, суб’єкти федерації отримали право самостійно визначати розміри адміністративних штрафів за вказані порушення, а також застосовувати власні санкції до порушників за знищення або пошкодження пам’яток історії та культури. Тепер штрафи, зокрема для юридичних і посадових осіб можуть доходити до 40 млн рублів.

 Крім того, держчиновники різного рівня можуть бути оштрафовані на суму до 400 тисяч рублів за незаконне надання земельних ділянок зі складу земель історико-культурного призначення, а також – незаконна зміна правового режиму земельних ділянок зі складу земель історико-культурного призначення.

 Як наголошується експертами, дані штрафи є найбільшими в Європі, проте, в Росії вони потрібні для того, щоб припинити самовільне руйнування історичних пам’яток.

У Росії набув чинності закон про охорону об’єктів культурної спадщини (відео):

За матеріалами: 1tv.ru

Читайте також: