fbpx
Політика

«Уряд працює на зниження житлово-комунальних тарифів», – Темник

 Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник повідомив про те, що його відомство вживає заходів щодо зниження енерговитрат, оскільки це дозволить знизити тарифи на житлово-комунальні послуги.  

 «Адже половина собівартості житлово-комунальних послуг – вартість енергоресурсів», – зазначив чиновник.  

 У зв’язку з цим, за словами Темника, в багатьох регіонах країни вживаються заходи для переведення на альтернативні і дешевші види палива. Як повідомив Геннадій Темник, його відомство розробило проект постанови Кабміну «Про затвердження Програми модернізації систем теплопостачання України», який дозволить мінімізувати витрати паливно-енергетичних ресурсів.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Також він нагадав, що у всіх регіонах країни були створені робочі групи, яким доручили стежити за тарифами на житлово-комунальні послуги та перевіряти їх на відповідність економічно обгрунтованому рівню.  

 «Вже навіть є перші результати. Наприклад, робоча група з Полтавської області рекомендувала Диканському і Білицькому селищним радам знизити тарифи через невідповідність економічно обгрунтованому рівню», – розповів Темник.

Читайте також: