fbpx
Міжнародна економіка

Уряд Грузії опублікував стратегію формування ринку праці

 Сьогодні, 8 серпня, уряд Грузії опублікував державну стратегію формування ринку праці та план дії уряду на 2013-2015 роки щодо реалізації проекту.

 З документа випливає, що в наступні 2 роки буде створена методична, законодавча, організаційна та інформаційна системи для реалізації основних компонентів політики держави в сфері зайнятості населення. Одночасно буде здійснюватися робота з базами для шукачів робочих місць, з ціллю їх удосконалення.

 Центри сприяння зайнятості в 2013-2014 роки зареєструють приблизно 150-170 тисяч шукачів роботи. За прогнозами уряду, з них за посередництва центрів роботу отримають близько 40-45 тис. претендентів. Крім цього, на громадських роботах у державних інфраструктурних проектах будуть тимчасово зайняті зареєстровані в цих центрах 10-12 тис. безробітних громадян.

 Також, у законопроекті передбачена розробка і здійснення держпрограми професійного навчання на базі існуючого ресурсу знань шукачів. Так, за статистичними даними, третина всіх безробітних мають вищу освіту.

 Політика працевлаштування громадян виявиться також корисною і для роботодавців. Так, за останніми статистичними оцінками уряду Грузії, більше половини роботодавців відчувають серйозні труднощі з прийомом на роботу необхідних кадрів, відзначаючи суттєвий якісний і структурний дисбаланс шукачів.

 Зокрема, як правило, на оголошену позицію потрапляють невідповідні за кваліфікацією і навичках кандидати, в той час як потрібні кадри залишаються за бортом. Однією з причин уряд називає слаборозвинуту інфраструктуру ринку праці, неефективний механізм працевлаштування в посередницьких організаціях і горезвісну залежність від зовнішніх сил.

Грузію чекає "підробіток на літо" (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: