fbpx
Новини світу

Україна зацікавлена в розвитку торгово-економічних відносин з Білорусією – Сергій Арбузов

 Україна зацікавлена ​​в розвитку торгово-економічних відносин з Білоруссю. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов у ​​ході робочого візиту до Білорусі 7 серпня 2013 року. Нагадаємо, що сьогодні делегація з України під керівництвом Арбузова провела зустріч з представниками білоруської влади, а сам віце-прем’єр провів переговори зі своїм білоруським колегою Володимиром Семашком.

 Зараз Білорусь – важливий торговельно-економічний партнер для України. У 2012 році зовнішньоторговельний оборот між державами досяг рекордної позначки – 7,5 мільярдів доларів, відзначає віце-прем’єр.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Ми зацікавлені в його нарощуванні і найповнішому використанні», – запевнив Сергій Арбузов.

 Сергій Арбузов підкреслив, що вважає першорядним рішення завдань, які раніше були поставлені президентами Віктором Януковичем і Олександром Лукашенком на зустрічі 18 липня в Києві. Крім того, дуже важливою є реалізація всіх домовленостей, яких представники України і Білорусії досягли 22 травня на засіданні Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

 Зокрема, українська та білоруська сторони намітили низку конкретних напрямів для поглиблення взаємодії. Сергій Арбузов висловив упевненість в тому, що подальша робота між країнами буде проходити в інтенсивному порядку.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 «Вона дозволить побачити реальні позитивні результати», – упевнений Сергій Арбузов.

 Особливу увагу перший віце-прем’єр запропонував приділити проблемним питанням, щодо відносин між країнами. Зокрема, прояснити ситуацію з продукцією українських торгових марок Inkerman і Roshen, збільшити транспортні ліцензії, розширити присутність українських авіакомпаній у повітряному просторі Білорусії.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: