Комунальні тарифи в Києві підвищуватися не будуть – Олександр Вілкул

   Комунальні тарифи в Києві не підвищуватимуться у цьому опалювальному сезоні, заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.  

 "У цьому опалювальному сезоні ніяких передумов для підвищення немає. Ціни на газ і електроенергію – стабільні, інфляції немає. Немає ніяких передумов, і тарифи підвищуватися не будуть", – сказав О.Вілкул у четвер під час виїзного засідання на об’єкті Київенерго "Реконструкція тепломагістралі ТЕЦ-5".  

 Віце-прем’єр підкреслив, що тарифи в столиці, безумовно, будуть залишатися стабільними. Він нагадав, що понад 80% комунальних тарифів регулюється державною комісією, зокрема, йдеться про ціни на тепло і воду.  

 О.Вілкул також зазначив, що уряд жорстко контролює ситуацію з обгрунтованістю тарифів на житлово-комунальні послуги. "У всіх регіонах України працюють комісії з перевірки обгрунтованості тарифів у житлово-комунальному господарстві. Там, де вони завищені, уряд діє досить швидко і жорстко", – сказав він.  

Related Post

 У той же час, віце-прем’єр визнав, що в невеликих населених пунктах, де питання тарифоутворення знаходиться в компетенції місцевої влади, виникає точкова проблематика з їх підвищенням.  

 "У нас вже є приклади, коли місцеві ради самі скасовують свої рішення. Я думаю, найближчим часом ця тенденція тільки посилиться", – висловив переконання О.Вілкул.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment