Вже 70% об’єктів в Україні готові до опалювального сезону – Вілкул

   В Україні на сьогоднішній день 70% об’єктів вже готові до опалювального сезону, стверджує віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.  

 "На сьогоднішній момент все йде за графіком. Підготовка знаходиться на рівні 70%", – сказав О.Вілкул журналістам у четвер під час виїзної робочої наради на одному з об’єктів Київенерго.  

 "Завдання – на 1 вересня мати готовність навчальних закладів – це школи та дитячі садки", – додав віце-прем’єр.  

 За його словами, до 1 жовтня 2013 року до зими повинні бути готові спеціальні та промислові об’єкти, а також житловий фонд країни.  

 О.Вілкул зазначив, що в рамках забезпечення громадян якісними комунальними послугами, а також для утримання стабільних тарифів у сфері ЖКГ проводяться заходи зі зменшення втрат і забезпечення аварійної роботи трубопроводів при транспортуванні тепла.  

 Він підкреслив, що в рамках такої роботи під час підготовки до нового опалювального сезону в цілому по Україні буде замінено 471 км магістральних тепломереж, 66% з яких вже оновлені (312 км). Зокрема, за його словами, в Києві Київенерго за своєю інвестиційною програмою планує до кінця 2013 року замінити на нові 32 км трубопроводів.  

 "На жаль, на сьогодні у нас втрати тепла доходять до 25%, але на замінених ділянках втрати зменшаться в три рази і будуть не більше 6%", – сказав О.Вілкул.  

 Він зазначив, що  йдеться про сучасні труби вітчизняного виробництва, термін експлуатації яких складе не менше 50 років, що вдвічі більше терміну, протягом якого працювали старі труби.  

 О.Вілкул також зазначив, що заміна магістральних трубопроводів проходить за рахунок Київтеплоенерго. Він підкреслив, що в 2013 році будуть замінені найбільш проблемні ділянки магістральних трубопроводів.  

Related Post

 Під час виїзної наради О.Вілкул ознайомився з ходом робіт з заміни третього і четвертого магістральних трубопроводів ТЕЦ-5 в столиці.  

 Він нагадав, що ТЕЦ-5 обслуговує 4 райони Києва: Шевченківський, Печерський, Солом’янський та Голосіївський.  

 Зі свого боку генеральний директор Київенерго Олександр Фоменко повідомив журналістам, що заміна трубопроводів відбувається за рахунок внутрішніх резервів компанії. За його словами, вартість проекту становить близько 55 млн грн.  

 О.Фоменко додав, що на сьогодні загальний борг з електро-і теплоенергії в Києві складає більше 2 млрд грн.  

 "У нас сумарна заборгованість електро-і теплоенергії більше 2 млрд грн як населення, так і житлово-комунального господарства. З них 1,6 млрд – це теплоенергія", – сказав гендиректор Київенерго.

 Реконструкція двох ділянок магістральних трубопроводів ТМ-3 і ТМ-4 ТЕЦ-5 Київенерго з вул.Промислова, 1 у Києві має завершитися в четвертому кварталі 2013 року. У цілому ці трубопроводи забезпечують теплом більше 3 тис споживачів, серед яких житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки.  

 У результаті реконструкції двох магістралей майже 700 м зношених труб будуть замінені на сучасні, попередньо ізольовані сталеві та пластикові труби, захищені від шкідливого впливу води і тепла. На даному етапі вже замінено близько 400 м труб.  

 Також проходить модернізація безпосередньо ТЕЦ-5, яка є однією з найбільших теплоенергоцентралей в Україні. Зокрема, в 2012 році пройшов ремонт енергоблока № 2 та реконструкція повного циклу установки хімводоочищення на ТЕЦ-5.  

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment