Білоруський бюджет недоотримає мільярд доларів

 За словами заступника міністра фінансів Білорусі Максима Ермоловича, бюджет країни недорахується в поточному році близько мільярда доларів прибутку. Цей невтішний прогноз пояснюється уповільненням темпів економічного зростання, вважає Єрмолович. Так, знижуються доходи від податків на прибуток, падають надходження від митних податків.

 Однак міністерство фінансів Білорусі все ж планує завершити рік без дефіциту бюджету. Економія буде досягнута за рахунок скорочення витрат на утримання державного апарату. Для досягнення цієї мети, можливо, не будуть підвищуватися зарплати працівникам бюджетної сфери, тарифи ЖКГ підвищаться, а частина прибутку державних підприємств буде вилучена. Близько півтора мільярдів доларів уряд планує взяти в борг у компаній і громадян, тоді як раніше планувалося залучити не більше 400 мільйонів доларів.

Related Post

 Нагадаємо, для того щоб вийти з стану економічної кризи, Білорусь взяла кредит у розмірі трьох мільярдів доларів в антикризовому фонді ЄврАзЕС. Однак тільки за перші шість місяців поточного року борг країни збільшився на вісім відсотків і досяг 12,4 мільярди доларів.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment