fbpx
Право

Парламент Грузії створює комісію з підготовки до ювілею Зураба Жванія

 Для підготовки до 50-річного ювілею колишнього прем’єр-міністра Грузії Зураба Жванія створена буде спеціальна комісія. Це було заявлено на сьогоднішній сесії парламенту спікером законодавчого органу Давидом Усупашвілі.

 «Ми пропонуємо створити компактну робочу групу, яка придумає до вересня, якими заходами і в якій формі відзначити в грудні 50-річний ювілей Зураба Жванія. Ми проводили консультації з членами партії Єдиний національний рух і вирішили створити відкриту групу, в яку можуть увійти всі добровольці», – заявив Усупашвілі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, що основний ідеолог «Революції троянд» і колишній соратник Саакашвілі у 2004 році загинув зі своїм другом в одній з тбіліських квартир при досить загадкових обставинах. Офіційною версією смерті стало отруєння чадним газом, проте в неї мало хто вірить.

 Про ерудованість Жванія ходили легенди. Він був дуже авторитетним політиком як у себе на батьківщині, так і в Європі, Росії та США.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нинішній прем’єр-міністр Бідзіна Іванішвілі пообіцяв своєму електорату знайти винних у даній справі і покарати всіх учасників. Слідство за даним інцидентом досі не закрито.

 Смерть Зураба Жванія (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: