fbpx
Економіка

Мінекології складе список екологічно небезпечних підприємств України

 Міністерству екології та природних ресурсів спільно з представниками ДержНС, СЕС та Держгірпромнагляду було доручено створити перелік екологічно небезпечних підприємств в Україні. Про це розповів міністр екології України Олег Проскуряков під час брифінгу.

 «Вчора на розширеному засіданні мені спільно з ДержНС, СЕС та Держгірнаглядом доручили розробити регламент взаємодії усіх служб, а також створити перелік підприємств, які підпадають під категорію небезпечних в техногенному та екологічному плані», – повідомив глава Мінекології.

 За його словами, також відомству було доручено розробити регламенти взаємодії «небезпечних підприємств» з усіма службами, які контролюють їх діяльність.

 Олег Проскуряков відзначає, що в регламенті, чітко буде визначено відповідальність всіх посадових осіб за своєчасне інформування населення про надзвичайні події техногенного походження. Крім того, чиновники будуть відповідати і за прийняття відповідних заходів при виникненні будь-яких аварійних ситуацій.

 Нагадаємо, що вчора, в результаті аварії на заводі хімічного концерну «Стирол» у місті Горлівка загинуло 5 осіб. За попередньою інформацією, в результаті розриву аміакопроводу на хімічному заводі близько 14:00 за київським часом стався викид аміаку на одному з двох виробничих майданчиків, що і призвело до вибуху.

 Крім того, представники ДержНС України заявили про те, що через аварію на хімічному заводі «Стирол» у повітря потрапило 600 кг аміаку. За даними відомства, зараз немає жодної загрози населенню і навколишньому середовищу. Ніяких звернень мешканців Горлівки зі скаргами на отруєння аміаком в лікарнях не було зафіксовано. Представники санітарно-епідеміологічної служби Горлівки повідомили, що не виявлено перевищення гранично допустимої концентрації аміаку після аварії на заводі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: