fbpx
Політика

Латвія готова видати США свого громадянина

 Рішення уряду країни екстрадувати до США громадянина Латвії Дениса Чаловського, підозрюваного Сполученими Штатами разом з росіянином Микитою Кузьміним і румуном Міхаєм Йонутом у свідомому поширенні комп’ютерного вірусу, від впровадження якого постраждало, зокрема, і військове відомство США, викликало неоднозначну реакцію в самій Латвії.

 Віце-спікер латиського Сейму Андрій Клементьев вважає таке рішення неправомірним щодо громадянина країни і таким, що веде до підриву довіри латишів до свого уряду.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На його думку, перш ніж приймати рішення про видачу латиського громадянина іншій країні, необхідно було в повному обсязі ознайомитися з матеріалами справи.

 Крім того, навіть якщо вина Чаловського і була б доведена, він повинен був відбувати покарання на батьківщині.

 Сам Чаловський дізнався про рішення про його екстрадицію до США із засобів масової інформації. Він висловив жаль і розчарування з приводу рішення уряду.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Адвокат Чаловського Ілона Булгакова повідомила про те, що Денис Чаловський засмучений прийнятим рішенням, тим більше, що в цьому випадку невідомо, як складеться далі його доля. Потрібно відзначити, що за американськими законами за подібний злочин йому може загрожувати до 67 років в’язниці.

Чим скінчиться справа Дениса Чаловського? (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: