fbpx
Новини світу

Кабмін України затвердив Концепцію розвитку туристичної галузі – Вілкул

   Кабінет міністрів України затвердив Концепцію розвитку туристичної галузі, згідно з якою туристичний потік в Україну до 2022 року має збільшитися вдвічі – до 50 млн осіб на рік.

 За словами віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, який презентував Концепцію на брифінгу в середу в Києві, вона передбачає визначення туристичної специфікації в регіонах для найбільш ефективних вживаних курортних можливостей.  

 Віце-прем’єр підкреслив, що для Криму вкрай важливим буде стати цілорічним курортом, а не тільки місцем проведення літніх відпусток.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Говорячи про Полтавську область, він підкреслив необхідність розвитку лікувального курорту "Миргород", а також зеленого туризму.  

 За словами О.Вілкула, промислові регіони зможуть розвивати індустріальний туризм і запрошувати на різні культурні та музичні заходи.  

 У рамках реалізації Концепції, за словами віце-прем’єра, законодавство у сфері туризму і курортів буде приведено у відповідність з європейськими нормами.  

 Крім того, уряд розраховує, що до 2022 року кількість робочих місць в туристичній галузі збільшиться в 2,5 рази, – до 1 млн.  

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 "Це особливо важливо для Західної України. Багато українців мають досвід роботи в туристичній сфері за кордоном. Ми створюємо умови для їх повернення в Україну", – заявив він.  

 Також у Концепції розвитку туризму закладено принцип, згідно з яким доступ до об’єктів туристичної курортної структури отримають люди з обмеженими можливостями, що, за словами віце-прем’єра відповідає, в першу чергу, європейським принципам, впроваджуваним в даній сфері в Україні.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: