Аварія на заводі «Стирол». Янукович доручив забезпечити постраждалих усім необхідним

   Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України забезпечити всім необхідним постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації в місті Горлівці, де 6 серпня на заводі концерну "Стирол" стався викид аміаку, і висловив співчуття сім’ям загиблих.  

 "Глава держави доручив уряду і, зокрема, міністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій, і керівнику Донецької облдержадміністрації Андрію Шишацькому забезпечити постраждалих усім необхідним і надати допомогу", – повідомила прес-служба глави держави у вівторок.

 Найближчим часом президент очікує звіту урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії під керівництвом віце-прем’єр-міністра Юрія Бойка.  

 В.Янукович також доручив уряду вжити заходів з підвищення безпеки на промислових підприємствах України.  

 Для з’ясування обставин аварії на заводі № 1 ПАТ "Концерн Стирол" до Горлівки виїхав заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко.  

 Крім того, на місце події вирушили співробітники центрального апарату Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.  

Related Post

 За даними голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького, аварія в Горлівці не несе загрози для населення.  

 Як повідомила прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на голову області, постраждалим в повному обсязі надається медична допомога. Є всі необхідні для цього медикаменти. Сім’ям загиблих буде надана допомога – на місці працює голова фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.  

 За даними на офіційному сайті міста Горлівки, станом на ранок 7 серпня в реанімації перебувають дев’ятеро осіб.  

 Під час аварії в цеху знаходилося близько сотні осіб.  

 Як повідомлялося, в результаті аварії на заводі № 1 ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка Донецької обл.) П’ятеро працівників підприємства загинули і близько 20 осіб постраждали. 19 постраждалих госпіталізовані в міську лікарню № 2 Горлівки. Ще одна людина перебуває у міській лікарні № 3.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment