fbpx
Суспільство

Члени Спілки художників України знайшли в пам’ятнику десантникам в Керчі «жахливу кількість анатомічних і смислових неточностей»

 Члени Спілки художників України, провівши експертизу пам’ятника Ельтигенському десанту, встановленого в Керчі, вказали на значну кількість помилок.

 Експертиза проводилася в рамках розслідування позову про захист авторських прав, поданого місцевим скульптором Віктором Будіним щодо керченського виконкому. Будін вказав у позовній заяві, що саме йому належить ескіз пам’ятника десантникам, але цей ескіз без пояснення причин керченська влада передала іншому скульптору, не маючи на те дозволу правовласника.

 У звіті членів Спілки художників України говориться, що при огляді пам’ятника «виявили жахливу кількість анатомічних і смислових неточностей». Як приклад експерти звертають увагу на непропорційно великі голови у всіх трьох фігур, потворні кінцівки, «надмірну вгодованість і набряклість персонажів».

Читайте також:  Чехію охопила негода: мешканці першого міста готуються до евакуації (ФОТО)

 «У жіночої фігури вкорочена і переламана ліва рука. Кисть цієї руки непропорційно збільшена. Права нога росте не з тазової області. Стегно видовжене, праве передпліччя вивернуло. Кисть без перелому не може займати зображене положення. Пілотка на шість розмірів більша за голову», – йдеться у звіті. Документ підписали п’ять скульпторів і мистецтвознавців, деякі з експертів є заслуженими художниками України.

Читайте також:  "Закарпатські біженці" в Угорщині опинилися на вулиці після нового закону уряду Орбана (ВІДЕО)

 Пам’ятник морякам-десантникам був встановлений на керченській набережній в листопаді минулого року. Створення скульптурної композиції обійшлося міській скарбниці в один мільйон гривень. На думку багатьох жителів Керчі, цей монумент є «наругою над пам’яттю загиблим воїнам».

 Коментуючи невдоволення городян, мер Керчі Олег Осадчий назвав журналістів, які написали критичні статті про пам’ятник, «ублюдками, дебілами, фашистами і недоростками».

Скандал навколо встановлення пам’ятника десантникам в Керчі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: