fbpx
Політика

Угода про асоціацію Україна-ЄС стане незворотнім вибором Києва на користь євроінтеграції – колишній віце-президент Єврокомісії

   Німецький і європейський політик, колишній віце-президент Єврокомісії Гюнтер Ферхойген (Günter Verheugen) вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом стане незворотнім вибором Києва на користь євроінтеграції.

  "Якщо Угоду про асоціацію (і зона вільної торгівлі) набуде чинності, це означатиме, що Україна зробила безповоротний вибір, і більше не буде перебувати в підвішеному стані між ЄС і Євразійським союзом президента Путіна", – сказав він в інтерв’ю виданню EurActiv. com.  

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Німецький політик зазначив, що підтримує думку щодо необхідності підписання цього документа, незважаючи на ситуацію з ув’язненням екс-прем’єра Юлії Тимошенко.  

 "Принаймні, деякі уряди країн ЄС вважають звільнення колишнього прем’єр-міністра Тимошенко обов’язковою умовою. Я сумніваюся, що це мудра позиція, оскільки виходжу з довгострокових інтересів ЄС, а також з інтересів України", – підкреслив Г.Ферхойген.  

 Він також додав, коли  йдеться про підписання Угоди про асоціацію, то повноправне членство в ЄС не обговорюється.  

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 "Що поставлено на карту в Угоді про асоціацію? Ми не обговорюємо повноправне членство. Тому я боюся, що ми тут використовуємо подвійні стандарти. Наші довгострокові інтереси полягають в організації поступової, покрокової інтеграції України в наші структури", – підкреслив він.  

 Як відомо, Київ розраховує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді поточного року.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: