Сибірська виразка лабораторно підтверджена у двох жителів Ставропілля

 Представник Північно-Кавказького регіонального центру МНС повідомив, що в результаті лабораторних досліджень діагноз «сибірська виразка» був підтверджений у двох жителів селища Солнєчнодольська Ставропольського краю. Повідомлення про це з’явилося напередодні на офіційному сайті відомства. У зв’язку з виявленою небезпекою режим підвищеної готовності введений для головного управління по Північному Кавказу і для «Загону федеральної протипожежної служби – 5».

 Інформація про зараження з’явилася в минулу п’ятницю, після того, як з підозрами на захворювання сибіркою в інфекційне відділення Ізобільненської ЦРЛ була госпіталізована жінка 1966 народження, а в крайову інфекційну лікарню Ставрополя – чоловік 1947 народження. Всі вони проживали в приватному домоволодінні у селищі Солнєчнодольську і займалися розведенням овець.

Related Post

 До теперішнього часу на території домоволодіння проведена дезінфекція ґрунту, житлового приміщення та предметів догляду, вся овчина утилізована. На думку фахівців, причиною спалаху сибірської виразки на Ставропіллі могла стати безвідповідальність фермера, який деякий час приховував факт загибелі худоби, і в результаті був госпіталізований з підозрою на сибірську виразку. Як передбачається, джерелом захворювання могло стати м’ясо хворої вівці.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment