fbpx
Політика

Сергій Соболєв підтримує створення Державного бюро розслідувань в Україні

 Депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв вважає за доцільне створення в Україні Державного бюро розслідувань, яке б займалося справами, пов’язаними з чиновниками, суддями або прокурорами. Він звернув увагу, що, незважаючи на те, що даний орган буде призначатися президентом, відповідати він все ж буде перед Верховною Радою.  

 «Така система була закладена для того, щоб не було можливості для тиску з боку президента чи парламенту. Вона дозволяє без будь-яких політичних упереджень займатися розслідуванням справ, пов’язаних з чиновниками», – зазначив Сергій Соболєв.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, створення такого органу – свого роду борг, який парламент так і не повернув з моменту прийняття Конституції в 1996 році, коли функції слідства повинні були бути відібрані у прокуратури. Він вважає, що створити Державне бюро розслідувань слід було вже давно.  

 Як зазначив Соболєв, прокуратура не може займатися функціями обвинувачення, слідства і представлення в суді, оскільки такого немає в жодній країні.  

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Про яку тоді об’єктивність може йтися?», – задається питанням депутат.

Читайте також: