fbpx
Політика

Путін і Ердоган домовилися зустрітися

 Кремлівська прес-служба повідомила, що президент РФ Володимир Путін і прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у понеділок ввечері провели телефонну розмову, що відбулася за ініціативи турецької сторони.

 Була досягнута домовленість про зустріч, яка пройде восени в рамках чергового засідання Ради співробітництва вищого рівня між Росією і Туреччиною, а також на саміті "Групи двадцяти" в Санкт-Петербурзі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У прес-службі також повідомили, що Путін і Ердоган обговорили актуальні питання міжнародного порядку денного, йшлося про сирійський конфлікт і ситуацію в Єгипті. Особливо була підкреслена важливість скоординованих дій світового співтовариства, які необхідні для того, щоб запобігти надалі ескалації кризових явищ в близькосхідному регіоні.

 Нагадаємо, російсько-турецька Рада співробітництва вищого рівня була заснована в 2010 році президентом Росії Дмитром Медведєвим і Тайіпом Ердоганом. Вона створювалася з метою координації реалізації найважливіших проектів політичного, торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: