Брейвіку не дозволили вступати до Університету Осло

 Університет Осло офіційно відмовив у прийомі на курс політології норвезькому терористові Андерсу Брейвіку, який зараз відбуває покарання за вбивство 77-ти осіб влітку 2011 року.

 Повідомляється, що причиною для відмови у вступі став той факт, що Андерс Брейвік є «недостатньо підготовленим для того, щоб приступити до подальшого вивчення курсу політичних наук». Про це розповів Олі Петер Оттерсен, ректор Університету Осло.

 Іноземні ЗМІ відзначають, що Андерс Брейвік не закінчив середню школу. Крім того, норвезький терорист не здав випускних іспитів, за підсумками яких і здійснюється прийом до вищих навчальних закладів Норвегії. За словами адвоката норвезького терориста, деякі предмети Андрес Брейвік вже здав, проте ув’язненим необхідно ще скласти іспит з математики.

 Раніше сам Брейвік заявляв про те, що після закінчення школи навчався «в Інтернеті», що і замінило йому 8 років університетської освіти.

Related Post

 Повідомлялося також, що Андрес Брейвік подав документи для вступу до Університету Осло 30 липня 2013 року. Деякі працівники вищого навчального закладу відмовилися   взаємодіяти з терористом в тому випадку, якщо він все-таки буде зарахований на факультет політології.

 У Міністерстві освіти Норвегії заявили також, що незабаром можуть переглянути закон про право на освіту для ув’язнених громадян, щоб не дати вбивцям можливості вступити до університету.

 Нагадаємо, що 22 липня 2011 року Андерс Брейвік привів у дію вибуховий пристрій в центрі Осло, після чого відкрив стрілянину в молодіжному таборі норвезької робочої партії, що розташовувався на острові Утойя. У цілому жертвами 2-х терактів Андерса Брейвіка стали 77 мирних громадян, більша частина з яких – підлітки.

 За матеріалами: rus.ruvr.ru

Leave a Comment