fbpx
Освіта

У РФ введуть дрес-код для вчителів

 В даний час в Держдумі Росії працюють над Кодексом шкільної честі, який передбачає введення заборони на деякі вбрання для вчителів, а також містить норми поведінки. Про це повідомила депутат «Єдиної Росії» Олена Сенаторова, що є одним з авторів даного документа. Його розробкою займається комітет з питань сім’ї, жінок і дітей.  

 Депутати рекомендують утриматися педагогам від дуже яскравого макіяжу, коротких спідниць і глибоких декольте. Щодо норм поведінки, то вчителям заборонять грубити, проявляти неповагу, нестриманість і невихованість.

 Крім вчителів, Кодекс шкільної честі також торкнеться і учнів, проте про рекомендовані їм норми поведінки поки що нічого не повідомляється.  

 Незважаючи на те, що всі ці нововведення будуть носити рекомендаційний характер, за порушення норм документа все одно будуть передбачені покарання.  

 Як заявила Олена Сенаторова, враховуючи те, що в Росії вводиться форма для учнів, прийняли рішення вчинити аналогічно і з вчителями. За її словами, не рідкісні випадки, коли вчителі одягаються з неприкритою сексуальністю.  

 Втім, далеко не всі народні обранці поділяють ідею прийняття Кодексу шкільної честі. Колега Сенаторової з «Єдиної Росії», член комітету з освіти Микола Розворотнев вважає, що у педагогів достатньо культури для того, щоб одягатися належним чином без регламентів.   

 За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: