fbpx
Футбол

УПЛ. Головні події 4-го туру

  4-й тур УПЛ, що завершився вчора пізно ввечері поєдинком «Чорноморець» – «Металург» (Донецьк) був багатий подіями і запам’ятався відразу декількома цікавими фактами.

 У четвертому турі УПЛ між собою грали «Шахтар» і київське «Динамо», а протистояння цих команд завжди викликає підвищений інтерес. Вболівальники побачили 4 голи (нагадаємо, «Шахтар» виграв з рахунком 3:1), як завжди, багато боротьби і неоднозначні рішення головного арбітра матчу, що стали вже традиційними. Претензії до суддівства можуть пред’являти представники як однієї, так і іншої команди. «Шахтар» і «Динамо» до поєдинку підійшли не в найоптимальніших кондиціях, а вчорашній поєдинок яскраво показав всі ті проблеми, які є у команд. «Шахтар» виявився точнішим за свого суперника і в підсумку домігся позитивного результату.

 До речі, на сьогоднішній день, «Шахтар» є єдиною командою в УПЛ, що не втратила жодного очка. В УПЛ поки що 3 команди жодного разу не програвали – це «Шахтар», «Металіст» і, на подив багатьох, – луганська «Зоря». Трохи про «Зорю». У третьому турі луганчани обіграли в Дніпропетровську «Дніпро» з рахунком 3:1, а в турі четвертому підопічні Юрія Вернидуба на своєму рідному стадіоні зуміли відібрати очки у харківського «Металіста». Матч «Зоря» – «Металіст» завершився внічию 2:2, причому луганчани вигравали 2:0 в ході поєдинку. Матч у Луганську сміливо можна віднести до категорії «головних і яскравих» подій четвертого туру, після матчу «Шахтар» – «Динамо» (Київ).

 У четвертому турі УПЛ зустрічалися 2 представники України в Лізі Європи: одеський «Чорноморець» і донецький «Металург». Одесити перемогли з рахунком 1:0 і, таким чином, «Чорноморець» добився першої перемоги в УПЛ в сезоні-2013/2014. Це віднесемо до «головної та яскравої» події туру під номером 3.

 На четверте місце «головних і яскравих» подій туру поставимо кримське дербі «Севастополь» – «Таврія», яке знову стало можливим після повернення в еліту команди з Севастополя. «Таврія» програла 0:1 і є на сьогоднішній день єдиною командою у вищій лізі, якій не вдалося поки що набрати жодного очка. Щоправда, відставання «Таврії» від дев’ятого місця складає лише 4 пункти, так що поки ще не все так вже й критично для команди з Сімферополя.

 З усіх інших подій четвертого туру можна виділити дубль Євгена Селезньова у ворота луцької «Волині», що дозволило форварду української збірної наздогнати за кількістю забитих м’ячів Марко Девіча з "Металіста" і Дьемерсі Мбокані з київського «Динамо», а також чергові набрані очки запорізьким «Металургом» і ужгородською «Говерлою» – командами, які, якби не збіг обставин, повинні були радувати своїх шанувальників грою в першій лізі в поточному сезоні. Після зіграних чотирьох турів «Металург» знаходиться на шостому місці в турнірній таблиці, а «Говерла» на дев’ятому. Як бачимо, в обох клубах були зроблені серйозні висновки після невдач у минулому сезоні.

 Нагадаємо нашим читачам результати всіх матчів, зіграних у рамках 4-го туру УПЛ:

 «Іллічівець» – «Карпати» 1:1.

 «Говерла» – «Металург» (Запоріжжя) 1:1

 «Арсенал» – «Ворскла» 1:1

 «Зоря» – «Металіст» 2:2

 «Волинь» – «Дніпро» 1:3

 «Севастополь» – «Таврія» 1:0

 «Шахтар» – «Динамо» 3:1 

 «Чорноморець» – «Металург» (Донецьк) 1:0.

 Фото: shakhtar.com

Читайте також: