fbpx
Футбол

Скандал з Халком. Епізод конфлікту футболіста «Зеніту» з суддею «вирізали» з повтору трансляції?

 Ситуація з видаленням Халка, що відбулася в Нижньому Новгороді під час футбольного матчу в рамках четвертого туру РФПЛ «Волга» – «Зеніт», може отримати несподіване продовження.

 Нагадаємо, що нападаючому пітерського клубу Халку головний арбітр матчу показав другу жовту картку, що спричинило за собою видалення футболіста з поля. Друга жовта картка була показана Халку після розіграшу штрафного удару без свистка судді матчу. Зазначимо, що штрафний розіграв інший гравець «Зеніту» – Роман Широков, а жовту картку отримав Халк. Бразильський легіонер «Зеніту», ясна річ, був обурений і здивований таким рішенням арбітра і поле залишив не відразу. У російських ЗМІ писали про те, що під час конфлікту, що виник між Халком і суддею, футболіст штовхнув рефері.

 У п. 3 ст. 95 дисциплінарного регламенту РФС говориться, що за умисне штовхання арбітра порушник правил може бути покараний дискваліфікацією на 6 матчів.

 А сьогодні в ЗМІ пишуть про те, що в суддівському протоколі матчу «Волга» – «Зеніт» головним арбітром нібито було відзначено «неспортивну поведінку» Халка, а записи про поштовх футболістом арбітра немає. Незважаючи на це, як зазначають фахівці, бразильський нападник «Зеніта» все одно може бути підданий жорстким санкціям з боку дисциплінарних футбольних інстанцій, а підставою для цього може бути не тільки суддівський протокол, а й, наприклад, відео матчу.

 Щоправда, і тут не все так просто. Сьогодні з посиланням на Twitter коментатора телеканалу «НТВ» Олексія Андронова, повідомляється, що скандальний епізод конфлікту Халка і рефері міг бути «вирізаний». «Мені тут розповіли …. З повтору трансляції «Волга» – «Зеніт» вирізали момент удару Халком судді? Не можу повірити, якщо чесно, невже?», – наводять ЗМІ слова Олексія Андронова, який, нагадаємо, раніше повідомив наступне: «Халк категорично заявив, що не хоче більше виходити на поле в ЧР!».

 За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: