fbpx
Новини світу

Продукція Roshen не є небезпечною – міністр сільського господарства Молдови

  Міністр сільського господарства і харчової промисловості Молдови Василь Бумаков заявив, що імпортовані кондитерські вироби української компанії Roshen не небезпечні для вживання, повідомляє сайт Publika.md.  

 "Ці цукерки протестовані, хоча в цьому не було особливої ​​необхідності. Споживачі можуть бути спокійні. У тих партіях, які були поставлені в Молдову, не виявлено нічого небезпечного або невідповідної якості", – цитує сайт міністра сільського господарства Молдови.  

 Як відомо, раніше Комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров’я Казахстану провів перевірку семи найменувань продукції української кондитерської корпорації Roshen і поки не виявив слідів бензопирену у продукції.  

  Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з невідповідною якістю. Російське відомство повідомило, що при дослідженні кондитерських виробів, вироблених на фабриках Roshen, виявлено порушення вимог законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя людини – органолептичні показники, токсичні домішки – і законодавства у сфері захисту прав споживачів – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час корпорація відкидає ці звинувачення.  

 Відповідно до статті 7 Угоди Митного союзу щодо санітарних заходів, країнами-членами МС прийняті зобов’язання про взаємний обмін інформацією щодо випадків виявлення продукції, що не відповідає єдиним санітарно-епідеміологічним і гігієнічним вимогам і вимогам технічних регламентів МС.  

 Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька область), Кременчуцьку (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

  Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: