Конкурс книг для підлітків “Книгуру” оголосив твори, що увійшли до лонг-листа

 У довгий список російського конкурсу «Книгуру», що визначає кращий твір для дітей і підлітків, увійшли 30 творів. «Якщо характеризувати лонг-лист цього року одним словом, я б сказала – "гостросоціальний". Письменники відгукуються на найболючіші проблеми суспільства і прагнуть говорити про них з підлітками», – розповіла координатор конкурсу «Книгуру» Ксенія Молдавська.

 29 книг із лонг-листа ще не були ніде опубліковані, увазі читачів було представлено лише один твір – "Ковпак блазня" Дар’ї Вільке, надрукований видавництвом "Самокат".

 Всього на здобуття премії «Книгуру» претендували 550 робіт з 59 російських регіонів і 20 зарубіжних країн. До 5 вересня жюрі належить вибрати з довгого списку 15 творів, які й увійдуть в шорт-лист. Всі ці книги, згідно з правилами проекту, будуть викладені на сайті конкурсу у вільному доступі.

Related Post

 Визначати переможця буде аудиторія, на яку і розрахований проект – читачі у віці від 10 до 16 років. Будь-який підліток може зареєструватися на сайті конкурсу та віддати свій голос за вподобаний твір.

"Книгуру" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment