fbpx
Суспільство

4 серпня в Україні відзначається День Повітряних Сил ЗСУ

 У неділю, 4 серпня, в Україні відзначається професійне свято захисників неба – День Повітряних Сил Збройних Сил України. Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України.

 З нагоди свята в Одесі пройшли урочисті заходи в штабі повітряного командування «Південь», в яких взяли участь працівники і військовослужбовці Збройних Сил України, а також представники місцевої влади та ветерани військової служби.

 Вітаючи українських військових «авіаторів» з професійним святом, командир повітряного командування «Південь» генерал-лейтенант Павло Зуєв заявив, що на сьогоднішній день Повітряні Сили України є одним з основних носіїв бойового потенціалу українських Збройних Сил. За обсягом покладених на них завдань і призначенням Повітряні Сили України відіграють важливу роль у плані зміцнення обороноздатності української держави, зазначив генерал-лейтенант Павло Зуєв.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

 Крім того, до слів привітання на адресу українських авіаторів приєдналися екс-командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Анатолій Торопчин та керівник відділу цивільної оборони, оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами Одеської міської ради Григорій Зубов.

 У місті Севастополі також пройшов урочистий захід з нагоди Дня Повітряних Сил ЗСУ. У святі взяли участь військовослужбовці тактичного угруповання «Крим» та Севастопольської бригади тактичної авіації повітряного командування «Південь».

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

 Як повідомив командир тактичної групи «Крим» генерал-майор Олег Струцинський, зараз на Кримському півострові налічується близько 5 тисяч військовослужбовців Повітряних Сил ЗСУ, серед яких близько 200 осіб несуть бойове чергування цілодобово.

 За матеріалами: mil.gov.ua, УНН

Читайте також: