fbpx
Політика

Бараку Обамі виповнилося 52 роки

 Президенту Сполучених Штатів Америки Бараку Обамі сьогодні виповнюється 52 роки. Відзначимо, що Барак Обама зробив собі традиційний подарунок, присвятивши цілих 7 годин улюбленій грі в гольф. Президент пограв у гольф на урядовій базі ВПС Ендрюс, що під Вашингтоном.

 Компанію імениннику склали його давні друзі Майк Рамос і Боббі Тіткомб зі штату Гаваї, де народився Барак Обама, і товариші Ерік Уітакер і Марті Несбітт з Чикаго, де лідер США отримав освіту і остаточно сформувався як політик.

 Як з’ясувалося, всі переможці, включаючи Барака Обаму, вирушили після гри на вертольоті в заміську президентську резиденцію Кемп-Девід. А ось групі переможених довелося добиратися в резиденцію кілька годин на автомобілях.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У Білому домі поки не повідомляли про якісь подробиці дня народження Барака Обами, зокрема і про подарунки, які почали надходити. Втім, про один з них вже стало відомо, коли президент США в середині тижня прибув до Конгресу на зустріч з фракціями демократів у палаті представників і сенаті. Демократи подарували Бараку Обамі святковий торт та заспівали президенту Happy Birthday.

 Раніше повідомлялося, що в 2012 році в свій день народження Барак Обама також кілька годин пограв у гольф, хоча тоді в самому розпалі була президентська передвиборча кампанія. Цього року президент США буде перебувати в резиденції Кемп-Девід до середини дня, після чого повернеться до Вашингтона.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Нагадаємо, що Барак Хусейн Обама-молодший народився в Гонолулу 4 серпня 1961 року. Вже в 1996 році Барак Обама переміг на виборах в Сенат штату Іллінойс. У листопаді 2008 року Обама переміг на виборах президента США і став першим темношкірим господарем Білого дому. Інавгурація Обами відбулася 20 січня 2009 року. У листопаді минулого року Барак Обама був переобраний на пост президента США.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: