fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Російські прикордонники спеціально йшли на таран – український рибалка

 Єдиний українець, що вцілів після зіткнення з російськими прикордонниками в Азовському морі 17 липня Олександр Федорович повідомив, що прикордонники спочатку відкрили вогонь по них, потім свідомо пішли на таран, після чого відмовилися їх рятувати.

 За його словами, росіяни двічі так підрізали український баркас, що склалося враження, ніби вони хотіли просто переїхати судно.

 «Хлопець, який стояв за кермом, я не знаю, як він двічі від них ухилився», – підкреслив Олександр Федорович.

 Вже на третій раз російський прикордонний катер обійшов рибалок ззаду, розвернувся і пішов в лоб тараном.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 «Чистий таран був!», – заявив Федорович в інтерв’ю.

 Крім того, перед самим зіткненням, росіяни по них стріляли, розповів Олександр Федорович, а після трагедії російські прикордонники відмовилися витягати решту постраждалих, хоча вони могли бути ще живі.

 «Хлопці, ви ж поруч, стрибніть. Щойно ж усе відбулося, може, когось встигнете дістати, встигнете відкачати», – говорив прикордонникам після зіткнення Федорович.

 Він додав, що ніхто цього не став робити, один прикордонник тільки крикнув йому: «Ми вже зателефонували з МНС, прибуде МНС і будемо їх шукати».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Російські прикордонники стверджують, що саме українські рибалки пішли на таран. Намагаючись відірватися від прикордонної служби, українське судно-порушник здійснило небезпечний маневр, змінивши курс убік переслідувачів. У результаті цього човен навалився на борт російського прикордонного катера, після чого перекинувся, повідомили у ФСБ.

 Українські слідчі, які зараз проводять розслідування трагедії, поки обережні у висновках. Стало відомо, що була призначена експертиза для оцінки дій екіпажів кожного із судів. За підсумками експертизи і будуть встановлені причини зіткнення.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: